راهنمای انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری بازرگانی

استفاده از روش سنتی و دستی در انجام امور مالی و حسابداری زمان بر، پرهزینه و احتمال خطاهای متعدد وجود دارد، طراحان و سازندگان نرم افزار با هدف افزایش سرعت ثبت، محاسبات و به طور کلی انجام اقدامات حسابداری نرم افزار حسابداری بازرگانی و نرم افزارهای دیگر را طراحی و تولید کردند.

با توجه به نیاز شرکت ها و حسابداران به استفاده از نرم افزارهای حسابداری، در این مقاله از بهترین نرم افزار حسابداری به موضوعاتی مانند معرفی نرم افزار دبیرخانه و مشاغل مختلف، ویژگی های منحصر به فرد هر کدام پرداخته ایم تا بتوانید انتخاب مفید برای سازماندهی اطلاعات داشته باشید. در ادامه همراه ما باشید.


نرم افزار حسابداری مجموعه ای از نرم افزارهای کاربردی است که آمار، ارقام و داده های حسابداری مربوط به کلیه معاملات یک شخص حقیقی یا حقوقی را در قالب ماژول های خاص مانند مطالبات و بدهی ها ذخیره و پردازش می کند.


به عبارت دیگر نرم افزار حسابداری رایگان یک راه حل سیستماتیک است که با توجه به مفاهیم مختلف حسابداری طراحی شده است، حسابداران و مدیران مالی از این نرم افزار به عنوان دستیار مالی استفاده می کنند. آنها در واقع با ثبت اطلاعات و صدور دستورات پردازش داده، گزارش های لازم را تهیه می کنند.


دلایل استفاده از نرم افزار حسابداری شامل 5 مورد زیر است:


1. افزایش سرعت فرآیندهای حسابداری
2. دقت بیشتر در محاسبات
3. تسهیل دسترسی و نظارت بر اطلاعات
4. تسهیل گزارش
5. افزایش امنیت اسناد مالی


انواع برنامه های حسابداری


نرم افزارهای حسابداری انواع مختلفی دارند، این نرم افزارها با توجه به ساختار و ویژگی های شرکت های مختلف و نیاز کسب و کار مربوطه طراحی و به بازار عرضه می شوند و یکی از اصلی ترین اقدامات انجام شده در نرم افزار بایگانی، پردازش و گزارش دهی داده ها می باشد.


بهترین نرم افزار حسابداری نرم افزاری است که بتواند نیاز کاربران را برآورده کند، دسته بندی های مختلف سیستم ها و نرم افزارهای حسابداری به شرح زیر است:


انواع برنامه های حسابداری با توجه به نوع کسب و کار


 انواع برنامه های حسابداری بر اساس مدل ارائه
 نرم افزار حسابداری مبتنی بر کاربر
 انواع نرم افزار حسابداری بر اساس امکانات و نوع برنامه نویسی


در طبقه بندی کلی انواع نرم افزارهای حسابداری در شرکت ها به 4 گروه طبقه بندی می شوند که در تصویر زیر به آنها اشاره کرده ایم


حال که با تقسیم بندی کلی نرم افزارها آشنا شدیم بهتر است بدانیم کدام نرم افزار برای چه مشاغلی مناسب است. ما آنها را در گزینه های زیر توضیح داده ایم:

انواع برنامه های حسابداری


• نرم افزار حسابداری فروشگاهی: مناسب برای انواع فروشگاه های زنجیره ای، هایپرمارکت ها
• نرم افزار حسابداری ساخت: مناسب برای واحدهای تولیدی و کارخانجات
• نرم افزار حسابداری شرکتی: نرم افزار حسابداری شرکتی برای شرکت های مختلف خدماتی، بازرگانی و تولیدی
• نرم افزار حسابداری صنفی: مناسب برای اصناف مختلف


ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری برای انواع مشاغل


هر کسب و کاری باید بر اساس سطح فعالیت خود مناسب ترین و بهترین نرم افزار حسابداری را انتخاب کند، به عنوان مثال نرم افزار حسابداری مورد نیاز یک شرکت بازرگانی تفاوت قابل توجهی با یک شرکت تولیدی دارد. اما تمامی این نرم افزارها باید دارای ویژگی های اولیه و مناسبی باشند که در زیر توضیح داده شده است:


• امکان دریافت اطلاعات و پردازش داده ها
• قابلیت ذخیره داده ها
• امکان ارائه گزارش منطبق با نیازهای مدیران و سازمان ها به طور کلی، گزارش دهی ساده و گسترده.
• کنترل های داخلی و یکپارچگی داده ها
• حفظ کارایی با افزایش حجم اطلاعات


نرم افزار حسابداری در فضای ابری


نرم افزار حسابداری ابری یکی از رایج ترین اصطلاحاتی است که امروزه در حوزه مالی شنیده می شود. بهترین نرم افزار حسابداری ابری عملکردی مشابه نرم افزار امروزی دارد. اما شاید یکی از مزیت های این نرم افزار استفاده از فناوری های اینترنتی باشد.با استفاده از این قابلیت، تمامی کارکنان در سراسر کشور و جهان به نسخه یکپارچه دسترسی خواهند داشت.


نکته


در دسترس بودن، کاربرد خودکار، به روز رسانی و امنیت بالای داده ها از جمله ویژگی های نرم افزار حسابداری ابری است.


نرم افزار حسابداری تحت وب


در سال های اخیر با گسترش اینترنت و گسترش زیرساخت های مرتبط، استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین نیز گسترش یافته است، به همین دلیل استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین برای شرکت ها، سازمان ها و افراد حقیقی نیز رو به افزایش است. بوداز جمله ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری آنلاین می توان به موارد زیر اشاره کرد:


دسترسی به نرم افزار حسابداری در هر زمان و در هر مکان
نرم افزار و امنیت داده بیشتر
توانایی کار از راه دور برای کارکنان
کاهش هزینه های نگهداری نسبت به روش های قدیمی
امکان استفاده از سیستم های قدیمی یا خانگی برای کار با نرم افزار
سرعت نرم افزار بالاتر نسبت به نسخه های قدیمی
امکان اتصال سریعتر با سایر سرویس ها و نرم افزارهای موجود در وب


نرم افزار حسابداری تحت ویندوز


نرم افزار حسابداری تحت ویندوز یکی از برنامه های اساسی حسابداری است که هنوز در بسیاری از شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. بر روی سیستم کامپیوتری یک شرکت یا شخص نصب می شود.با توجه به ظهور نرم افزارهای حسابداری مبتنی بر فضای ابری و وب، استفاده از این نرم افزارها رو به کاهش است و از جمله مشکلات این نرم افزار عدم دسترسی به نرم افزارهای حسابداری تحت ویندوز در هر زمان و مکان، امنیت پایین داده ها می باشد.

نرم افزار حسابداری تحت ویندوز


بهترین نرم افزار حسابداری چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟


بهترین  نرم افزار حسابداری بازرگانی نرم افزاری است که نیازهای یک کسب و کار یا سازمان را برآورده کند. اما به طور کلی ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری می تواند به شرح زیر باشد:


• استفاده آسان و گرافیک مناسب
• داشتن داشبورد کامل و جامع برای دسترسی سریعتر و آسانتر
• امکان شخصی سازی نرم افزار با توجه به نیاز سازمان و تعداد کاربران
• امکان به روز رسانی نرم افزار و استفاده از خدمات پشتیبانی مناسب
• امکان گسترش نرم افزار و نصب ماژول های مورد نیاز کاربران


نحوه انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب برای مشاغل


یکی از نیازهای اساسی در انتخاب و خرید بهترین نرم افزار حسابداری، شناخت کسب و کار و نیازهای آن است و اکنون اگر به خوبی با کسب و کار خود آشنا هستید، می توانید بهترین نرم افزار را از لیست نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار انتخاب کنید.


اگر از کسب و کار خود اطلاعی ندارید، حتی اگر بهترین نرم افزار دنیا یا قوی ترین نرم افزار حسابداری را بخرید. این امکان وجود دارد که ماژول های غیر ضروری برای تجارت شما فقط برای شرکت و سازمان شما هزینه داشته باشد.


ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری فروشگاهی


فروشگاه ها وسعت یک شرکت تولیدی یا بازرگانی را ندارند، بنابراین نرم افزاری که فروشگاه ها استفاده می کنند باید متناسب با نیاز آنها باشد، مثلاً یک فروشگاه نرم افزار حسابداری دارد که بهای تمام شده محصولات تولیدی را محاسبه می کند.


ویژگی های بهترین نرم افزار حسابداری برای شرکت های تولیدی


بهترین نرم افزار برنامه ریزی تولید باید دارای ویژگی هایی مانند آگاهی دقیق از موجودی مواد اولیه، توانایی برنامه ریزی برای تهیه مواد اولیه، امکان پیش بینی تولید، امکان ثبت هزینه های سربار و دستمزد برآورد شده برای هر سفارش و محاسبه بهای تمام شده باشد. مواد اولیه، امکان محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته برای هر محصول و مدیریت موجودی انبار و تعیین حداقل و حداکثر موجودی برای هر محصول است.


ویژگی های بهترین نرم افزار شرکت های پیمانکاری


مانند هر تجارت دیگری، شرکت های پیمانکاری نیز چالش های منحصر به فردی در بخش حسابداری خود دارند. به همین دلیل و برای رفع مشکلات، این شرکت ها نیز سعی در انتخاب و خرید بهترین نرم افزار قراردادی برای استفاده از امکانات نرم افزار خریداری شده دارند.


برخی از ویژگی های بهترین نرم افزار پیمانکاری عبارتند از:


• امکان گروه بندی پروژه ها به دلخواه
• امکان معرفی و مدیریت تعداد زیادی پروژه به صورت همزمان
• امکان ارسال قرارداد پروژه با اطلاعات کامل
• امکان طبقه بندی پروژه ها
• در مورد هر پروژه یک گزارش کارفرما داشته باشید

ویژگی های بهترین نرم افزار شرکت های پیمانکاری


ویژگی های بهترین نرم افزار برای شرکت های خدماتی


شرکت های خدماتی شامل شرکت های مشاوره، خدمات کشاورزی، خدمات آموزشی، نگهداری، حمل و نقل، پیمانکاری، پخت و پز، چاپ و کپی، ماشین آلات، شرکت هایی هستند که به انواع فعالیت ها و خدمات مشغول هستند.
این شرکت ها همچنین برای ثبت و نگهداری گزارش های مالی خود به نرم افزار حسابداری نیاز دارند. بهترین نرم افزار برای شرکت های خدماتی دارای ویژگی های زیر است:


 تهیه صورتحساب برای هر فرد بر اساس هر آیتم در نرم افزار حسابداری
 برای خدمات مورد نیاز می توان پیش فاکتور و فاکتور در سامانه فروش صادر کرد
 مدیریت نقدینگی شرکت
محاسبه دقیق حقوق و دستمزد پرسنل


ویژگی های نرم افزار حسابداری بیمه


شرکت های بیمه یکی از شرکت های خدماتی هستند که خدمات بیمه ای را به مشتریان عرضه می کنند. عمل مورد نیاز ممکن است انجام شود.


پرکاربردترین نرم افزارهای حسابداری کدامند؟


بسیاری از نرم افزارهای حسابداری با توجه به نیاز شرکت ها و سازمان ها و همچنین نوع کسب و کار طراحی، تولید و به بازار عرضه می شوند، هر حوزه ای از فعالیت اقتصادی که مد نظر داشته باشید، نرم افزار حسابداری خصوصی به دلیل امکانات خوبی که دارد طرفداران خاصی دارد.


برای اینکه ایده دقیق تری از نرم افزارهای حسابداری پرکاربرد داشته باشید، بهتر است ابتدا حوزه فعالیت مورد نظر را مشخص کنید و سپس به دنبال نرم افزار حسابداری باشید که در این زمینه پرکاربرد است. به عنوان مثال، برخی از پرکاربردترین نرم افزارهای حسابداری در زیر ذکر شده است.


نرم افزار حسابداری بهای تمام شده


در هر کسب و کار تولیدی، مدیران قبل از بررسی سود هر محصول، باید قیمت تمام شده آن محصول را به طور کامل درک کنند تا بتوانند بدون وارد کردن ضرر، کسب و کار را به بهترین شکل اداره کنند.برای درک قیمت تمام شده کالاها و محصولات از نرم افزار حسابداری بهای تمام شده استفاده کنید.


نرم افزار فاکتور فروش


نرم افزار فاکتور فروش نرم افزاری است که کاربران می توانند از آن برای طراحی و ایجاد فاکتور و پیش پرداخت فاکتور به صورت آنلاین یا آفلاین استفاده کنند، بنابراین با استفاده از بهترین نرم افزار فاکتور فروش، کسب و کارها می توانند فروش خود را سریعتر و بهتر ثبت کنند.


معرفی بهترین نرم افزارهای حسابداری


تمامی کسب و کارها به نوعی به حسابدار خود نیاز دارند و این شرکت ها برای انجام بهتر عملیات حسابداری خود باید بهترین نرم افزار حسابداری موجود مرتبط با کسب و کار خود را خریداری و استفاده کنند.بنابراین قبل از خرید نرم افزار حسابداری باید نیازهای کسب و کار را بررسی کرد و در صورتی که کسب و کار قصد خرید و آشنایی بیشتر با نرم افزار حسابداری را دارد، در زیر بهترین نرم افزار حسابداری در ایران و جهان معرفی شده است. اگر شخصی از نرم افزار حسابداری استفاده می کند می تواند نرم افزار معرفی شده را با توجه به نیاز خود بررسی کند.

معرفی بهترین نرم افزارهای حسابداری


بهترین نرم افزار حسابداری دنیا کدام است؟


نرم افزارهای حسابداری زیادی برای کسب و کارهای مختلف در سراسر دنیا طراحی و تولید می شوند که از جمله آنها می توان به بهترین نرم افزار حسابداری دنیا اشاره کرد:


 نرم افزار حسابداری Fresh Books: بهترین نرم افزار حسابداری برای ثبت فاکتورها
 نرم افزار حسابداری آنلاین Intuit QuickBooks: بهترین نرم افزار حسابداری برای مشاغل کوچک
 نرم افزار حسابداری Oracle NetSuite: بهترین ابزار ERP
 نرم افزار حسابداری Zoho Books: بهترین نرم افزار برای کسب و کارهای کوچک
 نرم افزار حسابداری Synder: بهترین نرم افزار حسابداری پرداخت


بهترین نرم افزار حسابداری در ایران


نرم افزارهای حسابداری زیادی در ایران برای مشاغل مختلف طراحی و تولید می شوند که هر کدام از این نرم افزارها مزایا و معایب خاص خود را دارند که باید با توجه به مزایا آنها را مقایسه کرد و با توجه به امکانات و ویژگی های نرم افزار خریداری و استفاده کرد.


محدودیت های نرم افزار حسابداری بازرگانی

هزینه

یکی از مهمترین محدودیت های CAS هزینه است. خرید و پیاده‌سازی این سیستم‌ها می‌تواند پرهزینه باشد، به‌ویژه برای کسب‌وکارهای کوچک یا استارت‌آپ‌هایی با بودجه محدود. هزینه‌ها نه تنها شامل خود نرم‌افزار، بلکه هزینه‌های مرتبط مانند نصب، آموزش، نگهداری و ارتقاء می‌شود.

علاوه بر این، در حالی که بسیاری از فروشندگان نرم‌افزار برنامه‌های اشتراک ماهانه را ارائه می‌کنند که می‌تواند هزینه‌ها را قابل کنترل‌تر کند، این برنامه‌ها می‌توانند در طول زمان افزایش پیدا کنند و در دراز مدت نسبت به خرید مستقیم گران‌تر شوند.

پیچیدگی و منحنی یادگیری

یکی دیگر از محدودیت های مهم CAS پیچیدگی آن است. این سیستم‌ها اغلب دارای ویژگی‌های زیادی هستند که در عین مفید بودن، می‌تواند برای کاربران، به‌ویژه کسانی که تجربه قبلی با این نوع نرم‌افزارها را نداشته‌اند، طاقت‌فرسا باشد. این پیچیدگی می تواند منجر به یک منحنی یادگیری شیب دار شود که اجرای سیستم را کند می کند و کاربران را از استفاده کامل از قابلیت های سیستم باز می دارد.

آموزش کارمندان برای استفاده از نرم افزار می تواند این مشکل را کاهش دهد. با این حال، این هزینه و زمان اضافی را به همراه دارد. علاوه بر این، اگر یک سیستم بصری یا کاربر پسند نباشد، کاربران ممکن است در برابر پذیرش آن مقاومت کنند و اثربخشی سیستم را کاهش دهند.

محدودیت های نرم افزاری

همه CAS یکسان نیستند. برخی ممکن است فاقد ویژگی هایی باشند که برای کسب و کار شما حیاتی است. به عنوان مثال، اگر تجارت شما شامل تراکنش های بین المللی است، به سیستمی نیاز خواهید داشت که از تراکنش های چند ارزی و مقررات مالیاتی بین المللی پشتیبانی کند.

محدودیت های نرم افزاری


نتیجه گیری


یکی از نیازهای اساسی انتخاب و خرید بهترین نرم افزار حسابداری شناخت کسب و کار و نیازهای آن است، حال اگر با کسب و کار خود آشنایی کامل دارید می توانید بهترین نرم افزار را از لیست نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار انتخاب کنید.

Leave your comment